Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü

Erasmus Plus Projesi Başarısı!

Erasmus Plus Projesi Başarısı!

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman’ın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  adına koordinatörlüğünü yürüteceği, "KA220-HED - Cooperation partnerships in Higher Education" programı çerçevesinde Bulgaristan ulusal ajansı tarafından fonlanan 24 ay süreli “Academic Entrepreneurship Roadmap” isimli ERASMUS Plus projesi 250.000 Euro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

Projenin partnerleri arasında Bulgaristan’dan “ The University of Plovdiv "Paisii Hilendarski", Malta’dan “University of Malta”, Romanya’dan “Technical University Gheorghe Asachi Iasi” ve İtalya’dan “ University of L'Aquila” yer alıyor.

Ayrıca projede Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Doç. Dr. Martina Rıedler Eryaman, Doç. Dr. Levent Çetinkaya, Doç. Dr. Gürkan Ergen, Doç. Dr. Hanife Esen Aygün, Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan ve Dr. Öğr. Üyesi Yahya Han Erbaş ile Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje çerçevesinde İtalya, Malta, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'deki akademisyenlerin ve iş insanlarının akademik girişimcilik konusunda bilinçlendirilerek, Akademik Girişimcilik Ekosistemi oluşturulması ve bu sayede üniversite-sanayi işbirliğinin etkinleştirilmesi hedefleniyor.

Haber Linki: https://www.comu.edu.tr/haber-21855.html