Etkinlik adı: "Okul Öncesi Eğitimi Lisansüstü Öğrencileriyle Akademik Dürüstlük Üzerine Bir Söyleşi"

Söyleşinin amacı: Lisansüstü programlarımızdaki öğrencilerimizin akademik dürüstlük konusundaki farkındalıklarını artırmak

Tarih ve zaman: 27 Mayıs 2021  SAAT 10:30

Söyleşi Doç. Dr. Salim RAZI tarafından gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Salim RAZI kimdir?

Doç. Dr. Salim RAZI, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Etik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve Avrupa Akademik Dürüstlük Ağı (ENAI) kurucu yönetim kurulu üyesidir. İngiliz Dili Eğitimi alanında lisans ve yüksek lisans öğrenimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde, doktora öğrenimiyse Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Geliştirmiş olduğu akademik yazma öğretimi modeli aracılığıyla, on beş yıldır lisans düzeyinde akademik yazma becerilerinin öğretilmesi üzerine dersler vermektedir. Söz konusu model, akademik yazmaya yeni başlayan öğrencileri akademik dürüstlük ilkelerine bağlı kalmaları yönünde teşvik etmektedir. Modeli Turnitin Küresel Yenilik Ödülü’nü kazanmıştır ve Avusturalya Hükümeti Yükseköğretim Kalite ve Standartlar Ajansı tarafından örnek uygulama olarak listelenmiştir. Salim RAZI akademik dürüstlüğü teşvik etme amacıyla yüksek lisans düzeyinde akademik yazmada intihalden kaçınma, doktora düzeyinde de akademik dürüstlük politikaları derslerini vermektedir. İngilizcenin yabancı dil olarak öğretimiyle ilgili olarak özellikle okuma ve yazma becerilerini hedef alan çalışmalarına ek olarak, son dönemde akademik dürüstlük ile ilgili çalışmalara odaklanmıştır. Çalışmalarının pek çoğu kişisel web sayfasında (http://www.salimrazi.com) ücretsiz olarak erişime açıktır.